"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту

П'ятниця, 15 грудня 2017, 10:49

Ціни на нафту практично стабільні в п'ятницю після різкого стрибка в четвер, пов'язаного зі збільшенням видобутку нафти в США до рекорду.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Скорочення поставок нафти з родовищ Північного моря через що вийшов з ладу трубопровід Forties Pipeline System підтримує зростання нафтового ринку.

Котирування лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 збільшилися на 0,07 долара (0,11%) - до 63,38 долара за барель.

Реклама:

Ціна січневого контракту на WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на 0,22 долара (0,39%), до 57,26 долара за барель.

До закриття попередньої сесії Brent подорожчала на 0,87 долара (1,39%), до 63,31 долара за барель, WTI - на 0,44 долара (0,78%), до 57,04 долара за барель.

"Зазвичай на нафтовому ринку в кінці року немає порядку. Ринок Brent, ймовірно, досяг піку раніше на цьому тижні через проблеми трубопроводу Forties", - відзначає керівник департаменту аналітики в сфері паливно-енергетичного комплексу в Oil Price Information Service Том Клоза.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!