"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Америка відновить освоєння Місяця

Вівторок, 12 грудня 2017, 11:40

Президент США Дональд Трамп підписав "директиву номер один" щодо космічної політики країни, згідно з якою Сполучені Штати відсилатимуть астронавтів на Місяць, у тому числі з метою підготовки наступних тривалих польотів у космос.

Урочиста церемонія підписання відбулася в понеділок у Білому домі, передає Укрінформ.

"Директива, яку я підписую сьогодні, переорієнтує американську космічну програму на дослідження та відкриття людства. Це важливий крок для повернення американських астронавтів на Місяць – вперше з 1972 року", - заявив американський лідер.

Реклама:

Він підкреслив, що мета цієї місії - не тільки встановити прапор та залишити сліди на поверхні супутника Землі, але й "створити основу для можливих місій до Марсу і очевидно, колись, до багатьох інших далеких світів".

У Білому домі також прокоментували підписання Трампом директиви щодо космічної політики країни.

"Президент дослухався рекомендацій Національної космічної ради, і він змінить нашу космічну політику, щоб допомогти Америці стати рушійною силою в космічній галузі, отримувати нові знання про космос, а також стимулювати неймовірні технології", - заявив заступник речника "Білого дому" Хоган Гідлі.

Як відомо, багато країн, у тому числі, США, СРСР (потім Росія), Китай, Європейське космічне агентство реалізовували проекти дослідження Місяця. Останніми, хто побував на Місяці, були астронавти місії Аполон-17 у грудні 1972 року. Вони провели там більше трьох діб (майже 75 годин) й успішно повернулися на Землю зі зразками місячної породи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: