Ціни на нафту підсилили зростання

П'ятниця, 1 грудня 2017, 19:04

Ціни на нафту підсилили зростання в п'ятницю на оптимізмі, що дії ОПЕК призведуть до поліпшення балансу попиту і пропозиції на нафтовому ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:50 зросла на 1,54 долара (2,46%) - до 64,17 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 1,32 долара (2,3%) - до 58,72 долара за барель.

Реклама:

Як повідомлялося, країни ОПЕК і не-ОПЕК в четвер у Відні домовилися продовжити дію угоди про обмеження видобутку ще на дев'ять місяців - до кінця 2018 року.

Умови угоди залишаються незмінними: країни зберігають видобуток нафти на рівні жовтня 2016 року, експорт нафти і нафтопродуктів моніторяться, але не обмежуються.

Нігерія і Лівія беруть на себе зобов'язання щодо збереження видобутку нафти на рівні 1,8 млн б/д і 1 млн б/д відповідно протягом всього 2018 року.

Міністр нафти Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив в ході прес-конференції за підсумками зустрічі ОПЕК+ у Відні, що його країна в 2018 році буде дотримуватися тієї ж квоти на видобуток нафти, що і в 2017 році, і збереже показники її дотримання.

Середній показник виконання угоди ОПЕК + для Саудівської Аравії становить 122%, згідно з розрахунками Bloomberg. Максимальний рівень видобутку згідно з домовленостями - 10,058 млн барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!