"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Саудівської Аравії хочуть вилучити активи на 800 мільярдів доларів

Середа, 8 листопада 2017, 11:30

Саудівська влада може конфіскувати до 800 мільярдів готівкою і у вигляді різних активів в рамках кампанії по боротьбі з корупцією, в якій запідозрили членів королівської сім'ї і міністрів.

Про це повідомляє РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними джерел газети, на вихідних було затримано більше 60 принців, чиновників та інших впливових саудитів. Раніше Центральний банк Саудівської Аравії заморозив банкові рахунки фігурантів справ про корупцію.

"Вони вважають, що можуть отримати від цих людей від 2 до 3 трлн ріалів. Це число, про який вони говорять", - повідомило джерело.

Реклама:

Велика частина цих грошей зберігається за кордоном, що може ускладнити процес їх вилучення. Але навіть їх частина, за оцінкою WSJ, може допомогти фінансовому становищу саудитів.

Тривалий період низьких цін на нафту змусив країну позичати гроші і витрачати кошти з резервного фонду, який з 2014 року скоротився з 730 млрд доларів до 487 млрд доларів в серпні 2017 року.

Раніше король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд видав указ про створення верховного комітету по боротьбі з корупцією під головуванням принца-наступника з метою покінчити із зловживаннями у владі.

Нагадаємо, Саудівська Аравія планує інвестувати суму в розмірі 1 мільярд доларів в компанії, що входять в космічний конгломерат Virgin Group, засновником якого є мільярдер Річард Бренсон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: