Ціни на нафту продовжують зростати

П'ятниця, 3 листопада 2017, 11:25

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку на коментарях міністрів нафти Саудівської Аравії та Іраку, які підтримують оптимізм інвесторів щодо можливого продовження угоди по скороченню видобутку ОПЕК+.

Про це повідомляє ПРАЙМ.

Станом на 08.47 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,28%, до 60,79 долара за барель, ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,42%, до 54,77 долара за барель.

Міністр нафти Саудівської Аравії Халід Аль-Фаліх днем ​​раніше заявив, що поліпшення умов на нафтовому ринку буде тривати.

Реклама:

"Коли ми з іншими членами ОПЕК і країнами, що не входять в організацію, зберемося через чотири тижні у Відні, я очікую, що ми знову будемо працювати над тим, щоб скоротити глобальні запаси до їх нормального рівня", - повідомив міністр.

Підтримку цінам також надали заяви міністра нафти Іраку Джаббар аль-Лаібі. За словами міністра, Ірак підтримає будь-яке рішення нафтовидобувних країн, що беруть участь в угоді по скороченню видобутку нафти, включаючи продовження угоди на дев'ять місяців після березня 2018 роки для підтримки цін на нафту.

Всі фактори вказують на те, що угода ОПЕК+ по скороченню видобутку нафти буде досить довговічна, вважає глава Центру стратегічних, енергетичних і економічних досліджень Майкл Лінч.

"Зараз ми можемо спостерігати найзбалансованіший ринок з 2014 року", - додав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!