Поліція просить Інтерпол розшукати Курченка

Вівторок, 28 листопада 2017, 18:48

Головне управління Нацполіції в Одеській області внесло клопотання до Генерального Секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Завдяки спільним заходам, вжитим під координацією Прокуратури Одеської області, правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального Секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка з метою встановлення його місцезнаходження", - написала Сарган. 

Вона нагадала, що Курченка підозрюють у створенні злочинної організації, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків та вчиненні інших злочинів.

Реклама:

"Лише від його злочинних махінацій з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 2 мільярди гривень обов’язкових платежів", - написала Сарган.

"На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок", - підсумувала Сарган.

 

Курченко втік з України після Революції Гідності. Генеральна прокуратура оголосила Курченка в розшук у березні 2014 року. Його звинуватили в махінаціях на паливному ринку, що призвели до збитків державі на суму понад 14 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: