"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ відповів Київстару на звинувачення у незаконності запиту інформації

Вівторок, 28 листопада 2017, 15:45

Антимонопольний комітет України відповів мобільному оператору на звинувачення у незаконності запиту конфіденційність інформації.

Про це йдеться у прес-релізі АМКУ.

"Органам Антимонопольного комітету Законами України "Про Антимонопольний комітет України" та "Про захист економічної конкуренції" при здійсненні своїх повноважень надано право вимагати від суб’єктів господарювання надання будь-якої інформації, в тому числі з обмеженим доступом", - йдеться у повідомленні.

"За неподання інформації в установлений органами Антимонопольного комітету строк Закон України "Про захист економічної конкуренції" передбачає відповідальність у вигляді штрафу. Правомірність направлення органами Антимонопольного комітету вимог про надання інформації, у т.ч. з обмеженим доступом, і застосування штрафів у разі її ненадання підтверджується численною та усталеною судовою практикою, у тому числі вищих судів України", - додали  в АМКУ.

Реклама:

В АМКУ відзначили, що суворо дотримується гарантованих Конституцією та іншим законодавством України прав та свобод і вимагає інформацію у суб’єктів господарювання виключно в законний спосіб. 

Нагадаємо, Антимонопольний комітет оштрафував "Київстар" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

На що "Київстар" відповів, що АМКУ запитував у компанії дані, які стосуються телефонних переговорів одного з господарських суб'єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: