НКРЗІ пропонує встановити нульову ставку ПДВ на міжнародні послуги зв'язку

Вівторок, 28 листопада 2017, 13:40

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації пропонує скасувати ПДВ на міжнародні послуги зв'язку для українських мобільних операторів, що може привести до зниження тарифів на роумінг.

Про це повідомляє Liga.net.

Відзначається, що оператори вже давно лобіювали скасування ПДВ для міжнародного роумінгу і відзначали, що чинне законодавство в частині ПДВ дискримінує їх.

Реклама:

"Згідно із законодавством, операторам послуг міжнародних транспортних перевезень, близьким за своєю суттю, ПДВ відшкодовується, а за міжнародними телеком-послуг - немає", - відзначається в статті.

Як розповів глава НКРЗІ Олександр Животовський, скасування ПДВ прямо не впливає на вартість роумінгу, а мобільні оператори, як і раніше, будуть встановлювати ціни на свій розсуд.

"Ціна на роумінг залежить від маси різних факторів, починаючи від ставок інтерконекту та закінчуючи угодами за ставками між країнами. Це тільки один з елементів, і не можна говорити, що він істотно вплине на ціну", - відзначає він.

Глава регулятора впевнений, що нульова ставка ПДВ - це тільки початок шляху по досягненню скасування роумінгу України з ЄС, яку обіцяв президент.

Нагадаємо, в Європейському парламенті запропонували скасувати плату за роумінг в мобільному зв'язку між Європейським союзом і Україною, Молдовою і Грузією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: