"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Популярний сайт Imgur заявив про масштабний витік даних

Вівторок, 28 листопада 2017, 12:55
 

Адміністрація одного з найпопулярніших сайтів для завантаження фотографій Imgur визнала факт масштабного витоку даних користувачів.

Про це повідомляє The Daily Mail.

За даними сайту, великий злом стався в 2014 році.

Тоді зловмисникам вдалося вкрасти інформацію 1,7 мільйона користувачів, в тому числі логіни і паролі для доступу до облікового запису на Imgur.

Реклама:

Уразливість виявив автор блогу про інтернет-безпеки Трой Хант. Він повідомив подробиці адміністрації Imgur, після чого та протягом доби змогла усунути уразливість. Крім того, всім користувачам були розіслані рекомендації по зміні пароля.

Операційний директор Imgur Рой Сегал пояснив, що хакери змогли отримати доступ до бази даних з електронними адресами користувачів.

В даний момент розслідування триває, але, за попередньою інформацією, зловмисникам вдалося зламати систему шифрування паролів.

Нагадаємо, компанія Uber більше року приховувала факт хакерської атаки, в результаті якої були викрадені особисті дані 50 мільйонів пасажирів і 7 мільйонів водіїв сервісу, і заплатила зловмисникам, щоб запобігти подальшому витоку даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: