Samsung розробила акумулятор, який заряджається за 12 хвилин

Понеділок, 27 листопада 2017, 16:48
 

Компанія Samsung Electronics повідомила про розробку нової технології виробництва акумуляторів для мобільних пристроїв, яка забезпечить істотний приріст в ємності і швидкості зарядки.

Про це повідомляє itc.ua.

Мова йде про нову технологію з використанням графена. Розробка була виконана фахівцями інституту передових технологій Samsung (Samsung Advanced Institute of Technology, SAIT).

За словами фахівців SAIT, застосування графена, що забезпечує більш високу швидкість передачі електрики в порівнянні з кремнієм, дозволило збільшити ємність на 45%.

Реклама:

При цьому швидкість зарядки в порівнянні з нинішніми комерційними акумуляторами зросла в п'ять разів.

Розроблений дослідниками SAIT акумулятор зі "сферичними графеновими елементами" повністю заряджається всього за 12 хвилин, тоді як у сучасних батарей цей процес займає в кращому разі близько години.

Також повідомляється, що новий акумулятор може працювати при температурі до 60°С, що робить розробку відповідної для застосування в електромобілях.

Стаття під назвою "Графенові кулі для літій-іонних акумуляторів, що перезаряджаються, з швидкою зарядкою і високою об'ємною щільністю енергії" нещодавно була опублікована в журналі Nature Communications.

У SAIT повідомили, що вже подали заявки в американське і південнокорейське патентні відомства. Про терміни комерціалізації розробки, як і в багатьох подібних випадках, поки даних немає.

На початку цього року фахівці SAIT відзвітували про те, що їм вдалося розробити новий революційний метод отримання графена, що має суттєво прискорити перехід до комерційного використання цього унікального матеріалу в електронних пристроях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!