Між Рені, Одесою та Маріуполем можуть запустити "Південний експрес"

Понеділок, 27 листопада 2017, 10:35
 

Між Маріуполем, Одесою та Рені в перспективі можна запустити швидкісне залізничне сполучення.

Таку думку висловив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань в колонці на ЦТС.

Він вважає, що Одеса має стати міжнародним хабом.

Елементами цього повинні стати: "автодорога, яка через паром Орловка-Ісакча виводить вантажі і пасажирів на Румунію і Болгарію; авіасполучення зі Львовом, Дніпром і Харковом безпосередньо, а не через Київ; будівництво залізниці між Рені та Ізмаїлом та південний експрес Рені-Одеса -Маріуполь".

Реклама:

На уточнююче питання, заступник міністра інфраструктури відповів, що між Рені, Ізмаїлом та Одесою мова йде, перш за все, про залізничні перевезення вантажів.

А "Південний експрес" розглядається як пасажирський напрямок. Про якісь конкретні терміни реалізації проектів мова поки не йде.

Відзначимо, що зараз поїзд №192 Маріуполь-Одеса долає шлях між двома великими приморськими містами більш ніж за 20 годин, проїжджаючи Запоріжжя, Нікополь, Херсон, Миколаїв. У зворотному напрямку поїзд знаходиться в дорозі майже 22 години.

З вересня 2016 року завдяки призначенню поїзда № 145/146 Київ – Ізмаїл нове сполучення отримали мешканці міст південної частини Одеської області

Поромну переправу через Дунай між українською Орловкою та румунською Ісакчею планують добудувати в березні 2018 року і в травні здати в експлуатацію.

Як повідомлялося, у Міністерстві інфраструктури висловлюються за те, щоб з'єднати бетонною дорогою 13 морських портів країни - від Рені до Маріуполя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: