"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури знайшло порушення в тендерах на 6,4 мільярда

Четвер, 23 листопада 2017, 17:35
 

З травня 2017 року Міністерство інфраструктури зафіксувало можливі порушення з боку підпорядкованих відомств у сфері публічних закупівель на загальну суму 6,4 мільярда гривень.

Про це заявив голова Моніторингового комітету у сфері ефективності використання державних коштів та майна при Міністерстві інфраструктури Дмитро Остапчук, повідомляє "Укрінформ".

"За час нашої роботи, з травня 2017 року, ми зробили висновки щодо можливих порушень у сфері публічних закупівель в 27 підприємствах на загальну суму понад 6,4 млрд грн. Тобто, ми знайшли порушення фактично в кожній дванадцятій гривні, які були витрачені у 2017 році міністерством на публічних закупівлях", - розповів Остапчук.

За результатами моніторингу Міністерство інфраструктури проведе внутрішнє розслідування.

Реклама:

Також за інформацією очільника комітету, з травня 2017 року до правоохоронних органів було спрямовано 11 заяв, 9 - до Нацполіції, 2 - до НАЗК щодо конфлікту інтересів посадових осіб у міністерстві.

Як повідомлялося, державне агентство автомобільних доріг завдяки системі електроних торгів ProZorro заощадило на державних закупівлях 2,5 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: