Україна має найвищі "зелені тарифи" у Європі – Зубко

Четвер, 23 листопада 2017, 16:40

Україна має найбільший у Європі  коефіцієнт щодо зелених тарифів. 

Про це наголосив під час міжнародного форуму з енергоефективності Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба міністерства.

"У жодній країні немає таких потужностей, як на проекті Чорнобильської АЕС, яка поступово перетворюється в зону інвестиційної привабливості. Ми можемо залучити понад 2 ГВт сонячної енергії і розташувати там комплекс з мережами, який буде генерувати цю енергію", — наголосив Геннадій Зубко.

"Перспективним капіталовкладенням є також ринок вітрової енергетики, який дасть додаткову енергонезалежність країні", - додав він.

Реклама:

За словами віце-прем’єра, для промислових підприємств важливо використати енергію, яка є в Україні. Це стосується вітрової і сонячної енергетики, виробництва енергії з побутових відходів і сировини агропромислового комплексу.

"Вже прийнято закони про ринок газу і електроенергії, які відкривають такі можливості. Ми повинні працювати над законами і змінами в оподаткуванні", — зазначив урядовець.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила "зелені тарифи" на 1,5% через зміну курсу євро.

Рекомендуємо почитати: Зелене лобі: які політики заробляють на "зеленому" тарифі

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: