В Уряді сподіваються отримати хоча б частину грошей від ЄС

Середа, 22 листопада 2017, 20:11

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розраховує, що Україна отримає бодай частину коштів від третього траншу допомоги від ЄС в 600 млн євро.

Про це вона сказала агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в Києві.

"Ми й надалі проводимо наші консультації з нашими партнерами. Справді, не всі вимоги до цього третього траншу макрофінансової допомоги Україна виконала... Ми розраховуємо, що наші аргументи буде почуто й буде знайдено якийсь варіант, щоб ми отримали, нехай не весь (транш), але бодай частину", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе пояснила, що макрофінансова програма допомоги завершується у 2017 році, немає можливості продовжити період виконання умов для України.

"Часу в нас не так багато, оскільки рішення мало би бути ухвалено найближчим часом", - додала віце-прем'єр.

Вона також уточнила, що деякі пункти, які Україна не виконала, перебувають у компетенції народних депутатів або незалежних органів.

"Є якісь речі, які не залежать ні від уряду, ні від президента, а їх вирішення проходить через парламент або через незалежні структури, не підпорядковані ні президентові, ні уряду", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Як раніше повідомив глава представництва ЄС в Україні Г’юг Мінгареллі, Україна незабаром може втратити можливість отримати 600 млн євро траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу, якщо не виконає низку вимог.

Посол пояснив, що залишилися чотири вимоги, які Україна не виконала: зняття заборони на експорт лісу-кругляку, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ і перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Реклама:

Посол зазначив, що для виконання цих умов є крайній термін, який "спливає в найближчі кілька днів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: