"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українському бізнесу не дають дозволи на автоперевезення до Польщі

Середа, 22 листопада 2017, 13:58

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури вирішити проблему українсько-польських автомобільних перевезень, зокрема, брак договорів на перевезення.

Про це він повідомив на засіданні уряду.

Як стало відомо, український бізнес не може поставити продукцію до країн ЄС через відсутність дозволів на перевезення.

Гройсман звернувся до глави Мінінфраструктури Володимира Омеляна з проханням зайнятися цим питанням і до кінця тижня поінформувати про зроблене.

Реклама:

"Це типова ситуація багатьох років. Станом на сьогодні, після переговорів з польською стороною, надано додаткових 10 тис. дозволів, які були використані, вчора отримали підтвердження, що дадуть ще 6 тис. дозволів, з яких 3 тис. максимально дефіцитних "Євро- 3", - відповів Омелян.

Міністр висловив сподівання, що з цією кількістю вдасться "дотягнути" до кінця року, проте наголосив, що в цьому питанні потрібна підтримка і уряду і Міністерства закордонних справ в тому, що ринок автоперевезень має бути максимально лібералізований.

"Я не проти, але для мене національний виробник, який виробляє, експортує продукт, в пріоритеті номер один. І якщо бізнес говорить, що є проблема, то займіться цим системно і вирішить проблему", - відповів Гройсман.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!