Будівництво першої лінії Virgin Hyperloop One почнеться в 2019 році

Четвер, 2 листопада 2017, 20:20

Глава компанії Роб Ллойд не сказав, де саме з'явиться перший маршрут вакуумного поїзда, але запевнив, що ціна квитків буде прийнятною абсолютно для всіх пасажирів.

Про це повідомляє hightech.fm з посиланням на Futurism.

Virgin Hyperloop One отримав таку назву в середині жовтня, після того як в стартап інвестував британський мільярдер Річард Бренсон. Після цього одна з компаній, яка збирається здійснити проект вакуумних надшвидкісних поїздів, придуманий Ілоном Маском, активізувалася.

"Ми абсолютно впевнені, що почнемо будівництво в одній з країн світу вже в 2019 році і приступимо до перших етапів тестування в 2021 році", - заявив глава стартапу Роб Ллойд.

Реклама:

Де конкретно розташується перша лінія Hyperloop, поки невідомо. Міністерство транспорту США проявляє великий інтерес до проекту, натякаючи, що Колорадо стало б ідеальним майданчиком для запуску вакуумного поїзда.

Передбачається, що Hyperloop з'єднає Міжнародний аеропорт Денвера з містами Вейл і Пуебло в Колорадо і Шайенна в штаті Вайомінг.

Потенційно проект вакуумного поїзда в Колорадо обійдеться в 24 млрд доларів, але для початку планують побудувати невелику ділянку маршруту вартістю в 3 млрд доларів. Він з'єднає аеропорт з містечком Гріллі, який розташований в 64 км на північ.

Однак, Колорадо - далеко не єдиний претендент на перший маршрут Virgin Hyperloop One. Заявки надійшли з Мексики, де хочуть з'єднати Мехіко і Гвадалахару, з Північної Європи, Арабських Еміратів, а також зі штату Міссурі.

Нагадаємо, Virgin Group, що належить Річарду Бренсону, інвестувала кошти в компанію Hyperloop One, в результаті чого компанію перейменували в Virgin Hyperloop One, а Річард Бренсон приєднається до складу її ради директорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: