Бізнес Tesla не доживе до 2019 року - експерт

Субота, 18 листопада 2017, 14:15
 

Колишній керівник General Motors, Ford, Chrysler і BMW вважає, що у компанії Tesla немає працюючої бізнес-моделі.

Про це Роберт Лутц розповів в інтерв'ю каналу CNBC після презентації Tesla, на якій компанія показала електричну вантажівку Semi і оновлений спорткар Roadster.

"Я продовжую говорити про це протягом останніх трьох років: Tesla не робить нічого, що не могла б легко скопіювати будь-яка інша компанія", - заявив він.

Лутц також назвав бізнес-модель Tesla "неспроможною" і припустив, що незабаром компанії може знадобитися додатковий капітал, щоб продовжити своє існування.

Реклама:

"У поточному стані бізнес Tesla не доживе до 2019 року. Немає ніякого "секретного соусу" - компанія використовує такі ж літій-іонні акумулятори, як і всі", - додав він.

Лутц пропрацював в європейському підрозділі General Motors вісім років, після чого перейшов на посаду віце-президента BMW в Європі.

Він також працював топ-менеджером в Ford і Chrysler. У 2001 році Лутц повернувся в глобальний підрозділ General Motors і пропрацював в ньому до 2010 року.

Нагадаємо, Tesla презентувала найшвидший серійний електромобіль та безпілотну вантажівку.

Як повідомлялося, чистий збиток компанії в липні-вересні становив 619 млн доларів у порівнянні з прибутком в 22 млн доларів, отриманим за аналогічний період минулого року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!