Бізнес планує вдвічі збільшити об’єми продажів - дослідження

П'ятниця, 17 листопада 2017, 11:58
 

Більшість опитаних представників малого і середнього бізнесу прогнозують власне зростання у 2018 році.

Про це йдеться у офіційному прес-релізі Спілки українських підприємців.

Зростання планується, в першу чергу, за рахунок підвищення обсягу реалізації (89,7%) та відкриття нового виду діяльності (39,7%).

75% респондентів мають намір збільшити кількість працівників, а рівно половина опитаних прогнозує в наступному році вихід на нові ринки.

Реклама:

Жоден з опитаних не планує зменшити бізнес у 2018 році.

Повідомляється, що у 2017 році 63% респондентів збільшили бізнес, незважаючи на продовження кризових явищ в економіці країни.

Основним стримуючим фактором розвитку бізнесу для українських підприємців  є відсутність кваліфікованих кадрів. Таку думку висловили 32%  респондентів.

Не менш критично важливими для бізнесу є обмежений доступ  до ресурсів та високе податкове навантаження.

Також у топ-8 проблем для бізнесу увійшли: зарегульованість експортної діяльності та економіки в цілому, корупція у контролюючих та перевіряючих органах та військові дії на території країни.

26% респондентів вказали, що їх зростання стримує  тиск з боку правоохоронних органів. У 14% підприємців були виїмки, обшуки, блокування роботи підприємства правоохоронцями у 2017 році.

СУП запропонувала підприємцям назвати одну реформу, яку вони б провели у найближчий час. Підприємці назвали податкову реформу, дерегуляцію, спрощення валютного контролю, оптимізацію митних процедур, судову реформу.

"Дослідження відображає настрої малих та середніх компаній з різних регіонів України, які займаються різними видами діяльності. Його результати говорять про те, що українські підприємці налаштовані оптимістично, не дивлячись на те, що реформи йдуть вкрай повільно. З боку влади потрібні рішення, які підтримають ці настрої бізнесу", - зазначила Катерина Глазкова, виконавчий директор СУП.

"Гарний приклад - швидке прийняття законопроекту №7275, який направлений на припинення "маски-шоу". Проте бізнес чекає від влади прийняття пакету дерегуляційних змін, оновлення трудового законодавства, захисту прав кредиторів", - додала вона.

Нагадаємо, Вінницька, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Закарпатська області очолили рейтинг регіонального індексу ділового клімату.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!