"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дубай може стати першим містом, керованим за допомогою блокчейна

Неділя, 8 жовтня 2017, 18:07

Місто і емірат Дубай, можливо, отримають перше в світі уряд, заснований на блокчейні, до 2020.

Про це повідомляє Hightech.fm з посиланням на видання ZDNet.

Технологія наступного покоління грає ключову роль в амбіціях Дубая стати глобальним бізнес-центром і лідером розумної економіки. Згідно з урядовим підрозділом Smart Dubai, якому доручено впроваджувати інтелектуальні технології, використання блокчейна дозволить емірату економити 25,1 млн людино-годин або 1,5 млрд доларів на рік. Перехід до електронної обробки документів дозволить відмовитися від близько 100 мільйонів паперових транзакцій в рік.

На думку Мохаммеда Аль-Сіли, генерального директора ArabianChain Technology, в Дубаї не існує критичних перешкод для впровадження блокчейна, оскільки емірат є одним з найбільш технологічно передових регіонів світу.

Реклама:

Щоб технологія блокчейна стала звичною, особливо важлива спільна робота приватного і державного сектора.Одна з причин, чому такий тип партнерства може бути успішним, полягає в тому, що блокчейн оптимізує транзакції, управління ланцюгами постачання й виробництва. Його розподілена мережа дозволить в реальному часі здійснювати взаємодію двох секторів.

Нагадаємо, Державний земельний кадастр перейшов на технологію Blockchain.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: