Силового протиправного тиску на бізнес більше не буде - Луценко

Четвер, 5 жовтня 2017, 19:40

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у присутності бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, представників Ради бізнес-омбудсмена та бізнес асоціацій підписав лист-орієнтування щодо недопущення порушень прав суб’єктів господарювання. 

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Луценко повідомив, що під час зустрічі президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу 14 вересня 2017 року найбільше критики прозвучало щодо "невмотивованих силових дій під час санкціонованих судом обшуків".

"Президент із прем'єром висловили точку зору про необхідність регламентації цих дій з тим, щоб звести їх до мінімуму", - зазначив генпрокурор.

Реклама:

За словами Луценка, на виконання вимог Президента України щодо недопущення правоохоронними органами силового протиправного тиску на бізнес в межах компетенції буде посилено контроль за роботою піднаглядних органів і підпорядкованих колективів та забезпечено неухильне дотримання вимог кримінального процесуального законодавства.

З цією метою, відповідно до листа-орієнтування, генпрокурор зобов'язав свої підлеглих вжити додаткових координаційних заходів задля узгодження з керівниками правоохоронних органів порядку проведення окремих слідчих та процесуальних дій, які можуть обмежити права та інтереси суб'єктів господарювання приватного сектору.

"Будь-хто, хто буде грубо порушувати даний порядок, відчує це щонайменше своєю зарплатою. З Вашого боку я також хотів би, щоб бізнес розумів, що це "вулиця двостороннього руху", - констатував Луценко.

Нагадаємо, 14 вересня на зустрічі Петра Порошенка з представниками бізнесу й силових структур досягли домовленості припинити силові операції на підприємствах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: