"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрзалізниця виграла суд в Ощадбанка

Середа, 4 жовтня 2017, 10:20

Укрзалізниця виграла в Ощадбанка суд по справі договору поруки Донецької залізниці.

Про це повідомляє FinBalance.

Як зазначається, 26 вересня Вищий госпсуд задовольнив касаційну скаргу ПАТ "Українська залізниця" у справі №910/1879/17, скасував постанову Київського апеляційного госпсуду від 10.07.2017 та лишив без змін рішення Госпсуду м. Києва від 04.04.2017, яким Ощадбанку було відмовлено в задоволенні позову до "Укрзалізниці" про стягнення 61 млн грн заборгованості зі сплати номінальної вартості облігацій, які в 2014 році випустила "Донецька залізниця".

Згідно з судовими матеріалами, поручителями "Донецької залізниці" за відповідним випуском облігацій (на 580 млн грн) були "Придніпровська залізниця", "Південна залізниця", "Південно-Західна залізниця", "Одеська залізниця", "Львівська залізниця".

Реклама:

Як констатував Ощадбанк в рамках судового процесу, оскільки ПАТ "Українська залізниця" є правонаступником як емітента, так і поручителів за договором поруки, то саме ПАТ "Українська залізниця" повинно нести відповідальність за неналежне виконання проспекту емісії та договору поруки.

Водночас Вищий госпсуд погодився з висновком суду першої інстанції, що до ПАТ "Українська залізниця" наразі не перейшли зобов’язання вищеперелічених підприємств, оскільки такий перехід відбувається з моменту внесення запису до Реєстру про припинення юридичної особи, тоді як наразі такий запис у реєстрі відсутній.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" за 2016 рік отримала 303 мільйони гривень чистого прибутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!