Перевезення залізницею офіційно здорожчали

Вівторок, 31 жовтня 2017, 12:00

Cьогодні набрав чинності наказ Міністерства інфраструктури від 20 жовтня № 357 "Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до збірника тарифів на перевезення вантажів у межах України та пов’язані з ним послуги", яким введена в дію індексація тарифів на 15%.

Його опубліковано в газеті "Урядовий кур’єр" від 31 жовтня 2017 року №204.  

За словами в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, цьогорічний розмір індексації тарифів на перевезення вантажів 15% – це компромісне рішення, що визріло в ході тривалого діалогу ПАТ "Укрзалізниця" та учасників ринку перевезень.

Усі кошти від індексації тарифі компанія акумулюватиме на окремому інвестиційному рахунку та звітуватиме про їх використання.

Реклама:

"Завдяки відкритості нам вдалося досягти консенсусу в переговорах з бізнесом щодо індексації тарифів. Кошти від індексації ми спрямуємо, зокрема на модернізацію, будівництво та придбання рухомого складу, а також інфраструктуру. Програма оновлення рухомого складу до 2021 року передбачає спрямувати на ці цілі 108 млрд грн", – зазначив Євген Кравцов.

Востаннє тарифи на вантажоперевезення змінювалися у квітні 2016 року. І з того часу ціни на продукцію, яку споживає галузь, значно зросли. Індекс цін виробників промислової продукції навіть з урахуванням індексації залишається вищим, ніж зростання вартості залізничних перевезень.

У 2017-му в середньому за рік тарифи на вантажоперевезення зростуть лише на 2,5%. У стратегії розвитку компанії до 2021 року запланована індексація тарифів на рівні росту індексу цін виробників, і при цьому фактично лише 28 % потреб Укрзалізниці будуть покриватися за рахунок зміни тарифу.

Нагадаємо, державна регуляторна служба схвалила підвищення тарифів на вантажні перевезення "Укрзалізниці" на 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!