Кіберспорт може стати олімпійською дисципліною

Понеділок, 30 жовтня 2017, 16:50

На недавньому саміті Міжнародного олімпійського комітету в Лозанні учасники розглядали питання впровадження кіберспорту (eSports) в олімпійську програму.

Про це повідомляє Itc.ua з посиланням на МОК.

Відзначається, що в рамках Саміту МОК учасники прийшли до висновку, що кіберспорт може стати частиною Олімпійських ігор. Але це відбудеться не під час найближчої олімпіади, спочатку потрібно вирішити кілька організаційних питань.

МОК визнав, що кіберспорт демонструє стрімкий розвиток, особливо серед молоді в різних країнах. Він може забезпечити платформу для взаємодії з олімпійським рухом.

Реклама:

Відзначається, що киберспортивні змагання можна розглядати як спортивну діяльність, бо гравці готуються і тренуються з інтенсивністю, яка може бути порівнянна з інтенсивністю тренувань спортсменів в традиційних видах спорту.

Для того, щоб кіберспорт був визнаний спортом з боку МОК, він не повинен порушувати олімпійські цінності. Ще однією вимогою для визнання з боку МОК має бути існування організації, яка гарантує дотримання правил і положень олімпійського руху. Мова йде про боротьбу з використанням допінгу, маніпуляціями та іншою неспортивною поведінкою.

В рамках Саміту було прийнято звернення до МОК і асоціації GAISF, щоб ті провели переговори з ігровою індустрією і геймерами щодо продовження вивчення цієї сфери. Надалі планується повернутися до обговорення можливості участі кіберспорту в олімпійському русі.

Рекомендуємо почитати: Люди, які грають в ігри і заробляють на цьому

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: