EasyJet придбає активи у Air Berlin за 40 мільйонів євро

Понеділок, 30 жовтня 2017, 11:30

Британський бюджетний авіаперевізник easyJet придбає активи збанкрутілої Air Berlin і посилить тим самим свої позиції в Німеччині.

Про це повідомляє ПРАЙМ з посиланням на Dow Jones.

Air Berlin, яка в серпні отримала захист від кредиторів в рамках банкрутства, в п'ятницю припинила виконувати рейси. Компанія розпродає свої активи, і основна частина її операцій перейде Lufthansa.

EasyJet в п'ятницю ввечері повідомила, що виплатить 40 млн євро за лізингові контракти, що стосуються 25 літаків, в основному здійснюють вильоти з берлінського аеропорту Тегель. Авіакомпанії кілька тижнів вели переговори про транзакції.

Реклама:

EasyJet зараз прагне розширити операції в аеропортах, які опинилися в скрутних умовах і де вона може добитися більш вигідних цін, наприклад в Тегеле.

EasyJet зазначила, що угода "відповідає стратегії цілеспрямованих інвестицій для отримання лідируючої позиції в провідних аеропортах Європи (або другого місця після існуючого лідера)".

Авіакомпанія заявила, що в ході млявого зимового сезону буде виконувати рейси за скороченим графіком, а наступного літа - за повним графіком. Перевізник ще не оголосив про те, які вильоти буде робити з Тегель. EasyJet також працює в аеропорту Шенефельд, розташованому на схід від Берліна.

У суботу Air Berlin заявила, що в рамках угоди з EasyJet, що базується в Лутоні, перейде близько 1000 її співробітників.

Угоди Air Berlin з easyJet і Lufthansa ще не отримали схвалення антимонопольних регуляторів Брюсселя. EasyJet зазначила, що розраховує завершити операцію в грудні.

Нагадаємо, літак авіакомпанії Air Berlin, яка працювала на ринку з 1979 року, в п'ятницю, 27 жовтня, здійснив останній рейс з Мюнхена до Берліна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: