"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японська фінансова група створює власну цифрову валюту

Вівторок, 3 жовтня 2017, 20:15

Японська велика фінансова група SBI Holdings, має намір випустити власну цифрову валюту для платежів і миттєвих переказів P2P.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням Nikkei.

Нова цифрова валюта дозволить здійснювати миттєві платежі в магазинах і може використовуватися для здійснення тимчасових транзакцій при значно знижених витратах в порівнянні з банківськими картами.

Цифровий токен фінансової групи заснований на технології blockchain і матиме стабільний обмінний курс японської ієни. Співробітники SBI почнуть тестувати цифрову валюту в магазинах в наступному році.

Реклама:

Відзначимо, що менше 70% японських супермаркетів приймають банківські картки через високі комісії і дорогого устаткування. Тому Японія відстає від своїх азіатських колег, особливо Китаю та Кореї, в безготівкових розрахунках. Японська влада в стратегії зростання FinTech встановили кінцеву мету збільшення цифрових платежів (в даний час на рівні 19%) в два рази протягом наступного десятиліття.

Примітно, що SBI в листопаді 2016 роки вже запустив свою власну торгову і обмінну платформу для цифрової торгівлі SBI Virtual Currencies Co., Ltd. Це була перша цифрова валютна біржа, підтримувана банком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: