"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Майже 44% українців шукають роботу за кордоном - дослідження

Вівторок, 3 жовтня 2017, 16:45

Можливості працевлаштування за кордоном, за результатами дослідження міграційних настроїв населення, шукають 44% українців.

Такі дані оприлюднив на прес-конференції у вівторок керівник Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, передає Укрінформ

"44% українців шукають можливості працевлаштування за кордоном. Серед молоді охочих отримати роботу за кордоном 68%, серед осіб середнього віку - таких 52%, а серед найстарших - лише 20%. Люди з вищою освітою, і люди забезпечені - це ті, хто скоріше хотіли б працювати за кордоном," - зазначив Антипович. 

Він зазначив, що з вересня 2016 року на 5% зросла кількість людей, які хотіли б поїхати на постійне місцепроживання за кордон, і на 3% стало більше тих, хто хотів би працювати за кордоном. "Усі регіони України приблизно в однаковій кількості висловлюють бажання отримати роботу за кордоном. Чоловіки більше, аніж жінки, хотіли б працювати за кордоном", - зауважив він. 

Реклама:

При цьому, за його словами, більшість українців не розглядають можливість еміграції і мають намір повернутися із заробітків на батьківщину.

Соціолог розповів, що основною мотивацією у бажанні працювати за кордоном українці найчастіше називають вищий рівень зарплати в інших країнах - 72%. 

"Найчастіше серед причин, які спонукають українців думати про еміграцію, називали надію отримати кращі умови для життя - 64%. Бажання забезпечити краще майбутнє для дітей як причину переїхати в іншу країну називали 34%, відсутність достойної роботи в Україні - 23%, бажання здобути кращу освіту - 12%", - зазначив Антипович.

Дослідження проведено Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення

Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування на початку вересня 2017 року. Опитано 1200 респондентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: