Курс криптовалюти Monaco зріс на 695% на повідомленні про партнерство з Visa

Вівторок, 3 жовтня 2017, 10:23

Криптовалюта Monaco, засновники якої пообіцяли інвесторам забезпечити її прив'язку до карт платіжної системи Visa, різко зросла з моменту ICO (Initial Coin Offering, первинне розміщення токенов), в якийсь момент підвищення її курсу досягало 695%.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Після ICO автори проекту випустили прес-реліз, в якому описувалися переваги кріптовалютної карти Visa.

Проте, ні на той момент, ні зараз будь-якої угоди між Monaco і Visa не існує, повідомляє агентство Bloomberg.

Реклама:

В даний час Monaco, зареєстрована як швейцарська компанія, працює з ліцензованим емітентом карт Visa - Wirecard AG, яка вивчає благонадійність Monaco, заявила представник компанії Леа Кадеменос.

Вона не зазначила, однак, яким чином рішення Monaco оголосити про неіснуючі відносини з Visa може позначитися на результатах проведеної Wirecard перевірки.

"Говорячи про минуле, нам, можливо, не варто згадувати назву Visa, - заявив в інтерв'ю Bloomberg головний виконавчий директор Monaco Technology Кріс Марсалек. - Було б розумніше залишити це до того моменту, коли все буде зроблено".

У прес-релізі, опублікованому 31 серпня, Monaco оголосила про запуск нового мобільного додатку, а також про плани випуску п'яти різних платіжних карт, причому згадок про Visa не було.

У цей день вартість криптовалюти впала на 29%.

Проте, з урахуванням всіх злетів і падінь, курс Monaco в даний час втричі вище, ніж в момент ICO, що відбулося 17 травня.

Капіталізація глобального ринку криптовалют, згідно з даними coinmarketcap.com, в понеділок перевищила 148 млрд доларів - це більше сукупної ринкової вартості таких компаній, як PayPal, Expedia, Zillow і Twitter, пише MarketWatch.

Капіталізація криптовалюта Etherium, що становить понад 28 млрд доларів, перевищує ринкову вартість, наприклад, Expedia або Groupon.

Проте, капіталізація Facebook все ще в 3,5 рази більше в порівнянні з ринком криптовалют.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: