Авіакомпанія Air Berlin виконала свій останній рейс

Субота, 28 жовтня 2017, 16:45

Літак авіакомпанії Air Berlin, яка працювала на ринку з 1979 року, в п’ятницю, 27 жовтня, здійснив останній рейс з Мюнхена до Берліна.

Про це пише Deutsche Welle.

"Air Berlin в цей сумний день дякує всім співробітникам, партнерам і пасажирам, які протягом багатьох років були віддані нам. Air Berlin бажає всім м'якої посадки і від імені всіх співробітників бажає всього найкращого!" - йдеться в офіційній заяві компанії.

Нагадаємо, Air Berlin в серпні 2017 року оголосила про банкрутство.

Реклама:

Більшу частину авіапарку (81 літак) Air Berlin приймає до себе Eurowings - дочірня компанія Lufthansa. Але працівники збанкрутілої компанії не будуть працевлаштовані автоматично - 400 пілотів і 900 бортпровідників Air Berlin повинні подати заяви та пройти конкурс у нового працедавця.

Air Berlin був другим після Lufthansa за потужністю німецьким гравцем на ринку авіаперевезень. У німців компанія асоціюється передусім із польотами на іспанський острів Майорка.

Туди ж вилетів і перший рейс авіакомпанії ще 1979 року. Тривалий час авіакомпанія зазнавала збитків, у 2016 році вони становили 780 мільйонів євро. Керівництво оголосило про неплатоспроможність після того, як головний акціонер - Etihad - відмовився надавати фінансову підтримку.

Останнім часом літаки Air Berlin виконували рейси завдяки отриманому від уряду ФРН кредиту у 150 мільйонів євро. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: