В офісах Daimler та Volkswagen провели обшуки за підозрою у картельній змові

Понеділок, 23 жовтня 2017, 19:40
 

В офісах концерну Daimler та фірми Volkswagen було проведено обшуки антимонопольними слідчими ЄС та Німеччини в рамках розширення розслідування за підозрою у картельній змові німецьких автовиробників.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, у липні цього року орган ЄС з контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції заявив, що ведеться слідство щодо декількох німецьких автовиробників за підозрою у картельній змові щодо дизельної технології та систем контролю шкідливих викидів.

Представники Daimler та VW повідомили, що були проведені обшуки в офісах концерну Daimler та перевірено документи у штаб-квартирі фірми Volkswagen в Вольфсбурзі та офісі Audi у південному німецькому місті Інгольштадт.

Реклама:

У Єврокомісії відмовилася надати детальну інформацію про хід розслідування, заявивши, що мають "побоювання, що деякі автовиробники Німеччини могли порушувати антимонопольні правила ЄС, що забороняють картельні та інші обмежувальні бізнесові практики".

Нагадаємо, минулого тижня було проведено обшук у центральному офісі автомобільного концерну BMW в Мюнхені за підозрою у картельній змові німецьких автовиробників.

Нещодавно Єврокомісія оштрафувала за картельну змову автомобільні концерни Volkswagen MAN, Daimler, Volvo та Iveco на рекордну суму в розмірі 2,9 мільярда євро

Пізніше в рамках цієї справи ще на 880 мільйонів євро був оштрафований шведський концерн Scania.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: