Вінниця може знову отримати вживані швейцарські трамваї

Понеділок, 23 жовтня 2017, 14:45

Міська влада Вінниці і керівництво швейцарської муніципальної транспортної компанії VBZ обговорюють спільний перспективний проект, який передбачатиме передачу Вінниці партії старих цюріхських трамваїв.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на міського голову Вінниці Сергія Моргунова.

"Мова йде знову про передачу трамвайних вагонів, які поки працюють в Цюріху, і які муніципальна транспортна компанія планує замінити новим рухомим складом, який почнуть виробляти на замовлення VBZ з 2018 року. Згідно з планами виробництва і поточної потреби громадського транспорту Цюріха, VBZ буде здатна почати процес відправки вагонів з 2021 року", - заявив Моргунов.

"До цього часу нашому КП "ВТК" також необхідно буде провести величезну підготовчу роботу: посилити і модернізувати силове електрообладнання, відпрацювати готовність рейкового господарства, скорегувати транспортну стратегію нашого міста", - додав він.

Реклама:

Він також нагадав, що понад десять років тому був підписаний Меморандум про передачу швейцарських трамваїв Вінниці, і за кілька років місто отримало більше сотні цюріхських трамвайних вагонів. За словами вінницького міського голови, швейцарці задоволені співпрацею з даного проекту.

Нагадаємо, міська влада Вінниці має намір впровадити в 2018 році електронний квиток для проїзду в громадському транспорті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: