ГПУ направила до суду справу спійманого на хабарі голови департаменту НБУ

Субота, 21 жовтня 2017, 10:10
Сергій Шацький
Сергій Шацький

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувачувальний акт за підозрою директора платіжних систем Національного банку і двох спільників в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Слідством встановлено, що голова департаменту платіжних систем НБУ розробив злочинну схему вимагання через посередників неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис доларів від директора одного з ТОВ за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи та видачу відповідного свідоцтва.

Дії керівника структурного підрозділу НБУ кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Реклама:

"Обвинувачувальний акт в зазначеному кримінальному провадженні 19 жовтня спрямований до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті", - сказано в повідомленні.

Як відзначають в прокуратурі, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура заявила, що 2 лютого під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у сумі 25 тисяч доларів США затримано директора одного із департаментів НБУ та трьох його спільників, які виступали в ролі посередників.

6 лютого Сергій Шацький був звільнений з-під варти під заставу в 800 тисяч гривень згідно постанови Печерського районного суду Києва.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: