У Чехії таксисти протестують проти Uber

Понеділок, 2 жовтня 2017, 09:50

Таксисти Праги хочуть заблокувати під'їзд до аеропорту, протестуючи проти служби Uber.

Про це повідомляє ПРАЙМ.

Керівництво Об'єднання чеських таксистів уже тривалий час вимагає від влади вжити заходів проти діяльності служби Uber, представники якої, на думку таксистів, працюють без реєстрації свого транспортного засобу в якості таксі, без ліцензії таксиста, а також без таксометрів, що дає їм перевагу перед професійними працівниками цієї сфери.

Магістрат Праги вже обговорював цю проблему, але ніяких конкретних рішень поки не прийняв.

Реклама:

"Доводимо до відома всіх пасажирів, що ми інтенсивно прагнемо вирішити дану ситуацію в тісній співпраці з поліцією. На жаль, вплинути на мотиви протесту (таксистів) і виниклої суперечки ми не в змозі", - заявила представник аеропорту Яноушкова.

За словами Яноушковой, співробітники аеропорту вважають, що протестна акція в понеділок може завдати серйозної шкоди його реноме, перш за все, у зарубіжних клієнтів. "Ми не бачимо підстав для того, щоб таксисти блокували міжнародний аеропорт і тим самим порушували своєчасні вильоти пасажирів з багатьох країн", - заявила Яноушкова.

У свою чергу, представник столичної поліції Томаш Гулан заявив, що ніяких попередніх повідомлень про її можливі дії під час акції таксистів не буде, все буде залежати, за його словами, від розвитку ситуації в понеділок в районі аеропорту.

За словами члена празького магістрату Патрика Начера, якщо існують дві подібні служби таксі, то не можна допускати, щоб одна з них повністю виконувала всі професійні обов'язки, а друга була вільна від цього.

"З іншого боку, не можна і противитися природному розвитку і появі сучасних технологій", - підкреслив він, додавши, що суперечки потрібно вирішувати шляхом переговорів, а не протестних акцій.

Uber Technologies Inc. - міжнародна компанія в Сан-Франциско, яка створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику і оплати таксі або приватних водіїв.

Нагадаємо, водії Uber придумали, як обманювати алгоритм формування ціни замовлення для отримання більшої вигоди.

Рекомендуємо почитати: Як Uber маніпулює своїми водіями

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!