"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Полтаві відбувся Міжнародний економічний форум "Полтавщина: створюємо разом нові можливості"

Середа, 18 жовтня 2017, 19:16

PROMOTED

На Полтавщині вперше пройшов Міжнародний економічний форум. Його мета — показати економічний потенціал області на всеукраїнській та міжнародній аренах. Серед учасників представники Кабміну, урядових дорадчих органів, які займаються питаннями експорту та залучення інвестицій, дипломатичних установ, бізнес-кіл, фінансових, наукових та громадських інституцій.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко
Голова Полтавської ОДА Валерій Головко

Міжнародний форум розпочався з озвучення листа від Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана та виступу Народного депутата України Андрія Реки, який передав голові Полтавської ОДА Валерію Головку почесну грамоту Верховної Ради від голови ВР Андрія Парубія.

Відкрив основну частину Форум голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Він представив економічний потенціал області. Акцент зробив на гірничодобувній галузі, промисловцях, аграріях, експорту та інвестиціях:

Реклама:

— Полтавщина займає перше місце серед регіонів України за напрямком "Економічна ефективність", друге по виробництву валової продукції сільського господарства, — говорить Валерій Головко. В області працюють підприємства які є першими по реалізації продукції на ринки ЄС та виробники продукції, яка за своїми технічними характеристиками не поступається своїм закордонним аналогам, але для нас має значно нижчу ціну.

Окремо голова Полтавської ОДА розповів про великі промислові підприємства області: компанію Ferrexpo, яка інвестує у три гірничо-добувних підприємства області – "Полтаський ГЗК", "Єристівський ГЗК" та "Біланівський ГЗК",  KRAZ, "Кременчуцький колісний завод". Згадав і про аграріїв, які не зупинилися на традиційних способах вирощування аграрної продукції. Як приклад підприємство "Агроекологія", яке уже понад 40 років не використовує мінеральні добрива та виготовляє екологічно чисту продукцію. Серед великих аграрних підприємства також відмітив "Воскобойники", "Агрофірму Довженка", "Гармонію" та ін

Зазначив, що створення сприятливих умов для інвесторів на Полтавщині — одне з завдань Полтавської ОДА та обласної ради:

— Цьогоріч за шість місяців притік інвестицій у Полтавську область склав близько $22,7 млн, — наголосив голова Полтавської.

Говорив і про високі темпи будівництва на Полтавщині:

— Область займає третє місце в рейтингу будівельної активності. З минулого року обсяг об’єктів, введених в експлуатацію зріс більше, ніж на 40%.

Активні роботи ведуться на об’єктах соціальної сфери. На Полтавщині у цьому році відкрили гуртожиток для медиків. Тривають будівельні роботи зі зведення сучасного кардіоцентру. Крім того, закінчуються роботи у будівлі "Центру екстреної медицини та медицини катастроф".

Говорячи про децентралізацію, голова Полтавської ОДА назвав її одним з пріоритетних напрямків для нашої області. У 4 рази зросли доходи 12 громад області, у 2,5 разів збільшилися власні доходи ОТГ.

Голова Полтавської ОДА також приділив увагу питанню будівництва доріг. Адже ще нещодавно Полтавщина була серед останніх за їх якістю:

— Зараз ситуація кардинально змінилася. А до кінця цього року у дорожнє полотно інвестують близько 1 млрд грн. Зараз акцент робиться на трасах обласного значення, наступний етап — місцеві дороги.

Цьогорічний Міжнародний економічний форум для Полтавщини відзначився підписанням меморандуму про співпрацю з Іспано-Українською Торговою Палатою та Українським національним комітетом Міжнародної Торгової Палати.

На завершення форуму також відбулося нагородження переможців конкурсу проектів "Горизонти Полтавщини". Перше місце отримала Світлана Нейленко з проектом створення індустріального парку Омельник у Омельницькій об’єднаній територіальній громаді. Друге — Антон Шульга за інвестиційний проект "Мій зелений район". А третє — Наталія Магда, яка запропонувала проект реконструкції птахофабрики.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!