"Укрзалізниця" не досягла компромісу з бізнесом щодо залізничних тарифів

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 09:35

"Укрзалізниця" не досягла компромісу з промисловцями з питання розміру підвищення залізничних тарифів на вантажоперевезення.

Про це стало відомо за підсумками розширеного засідання президії ради Федерації роботодавців України за участю топ-менеджменту УЗ та галузевих асоціацій, пише UA.prom.

В ході засідання бізнес вирішив піти на компроміс і погодитися на підвищення залізничних тарифів в розмірі 11,3%, хоча спочатку консолідована позиція полягала в 8,4%-му підвищенні.

"На жаль, вище керівництво УЗ йде проти волі прем'єра і наполегливо відмовляється знаходити реальний компроміс з бізнесом з питання підвищення залізничних тарифів цього року. Президія ради ФРУ протягом цього тижня двічі розглядала це питання і пропонувала компромісні рішення для УЗ", - сказав член президії ФРУ Сергій Біленький.

Реклама:

"У четвер на засіданні президії як остання пропозиція було озвучено розглянути підвищення тарифу в цьому році на 11,3%, за умови, що в наступному році підвищення становитиме не більше 4,5% при виконанні УЗ своєї інвест-програми. На жаль, наша пропозиція знову була відкинута", - додав він.

"Для компромісу, для розвитку залізниці ми вирішили погодитися на 11,3% зростання тарифів. Є надія, що УЗ прислухається до думки бізнесу", - сказав глава ФРУ Дмитро Олійник.

У той же час представники УЗ, серед яких були на засіданні в.о. глави підприємства Євген Кравцов, директор з економіки та фінансів Андрій Рязанцев і фінансовий директор Олександр Бужор заявили, що компанію влаштовує тільки індексація на 15% в цьому році.

"В якості альтернативи ми погодилися на 15%, щоб прийти до спільного знаменника з бізнесом", - сказав Кравцов.

Кабінет міністрів 13 вересня затвердив фінансовий план "Укрзалізниці", в якому закладено підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення повинно відбутися, проте менш ніж на 22,5%.

Американська торгова палата 21 вересня звернулася до Кабміну з проханням утриматися від підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення у 2017 році.

Державна регуляторна служба України запропонувала переглянути обсяг підвищення тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!