На підвищення пенсій у жовтні додатково піде 5 мільярдів гривень

Вівторок, 10 жовтня 2017, 19:00

Пенсійному фонду України для проведення осучаснення пенсій українців у жовтні цього року потрібно додаткових 5 мільярдів гривень.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Фонду.

"У жовтні цього року, щоб провести осучаснення пенсій, потрібно додатково 5 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба додала, що в Пенсійному фонді з початку року сформовано додатковий ресурс понад 26 млрд гривень, зокрема, завдяки додатковим надходженням мінімальної заробітної плати та її детінізації.

Реклама:

За рахунок цих коштів буде забезпечено перерахунок пенсій для українських пенсіонерів.

"У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році для 9,7 млн пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті - збільшаться пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму", - цитує прес-служба Зарудного.

Згідно з повідомленням, тільки-но закон про пенсійну реформу набуде чинності, за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості та передані на пошту і в банківські установи. Таким чином, пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії в попередньому розмірі, отримають доплату.

Прес-служба нагадала, що в результаті пенсійної реформи мінімальна пенсія становитиме 1 452 гривень проти 1 312 гривень раніше. Середня пенсія збільшиться майже на 700 гривень - до понад 2,5 тис гривень проти 1 890 гривень.

Крім того, запрацює механізм автоматичної індексації пенсій, в результаті чого пенсіонери зможуть отримувати підвищені виплати. Прес-служба додала, що держава продовжить виплачувати пільгові пенсії пенсіонерам, які мають на них право.

"Виплати пільгових пенсій, пенсій за вислугу років триватимуть. Ті, хто сьогодні (на момент прийняття закону) мав право на ці пенсії, зможуть цим правом скористатися. Надалі передбачається, що всі пенсії будуть призначатися за одним законом і з єдиним підходом, крім військовослужбовців, артистів балету і т.п.", - наводяться у повідомленні слова Зарудного.

Згідно з повідомленням, проведення пенсійної реформи дозволить зняти з Пенсійного фонду невластиві для цього органу витрати. В результаті цього будуть виплачуватися кошти тільки на пенсійні виплати, пов'язані із страховим стажем.

"Це розвантажить поступово Пенсійний фонд і зменшить його дефіцит", - підсумувала прес-служба.

Рекомендуємо почитати: Життя після реформи. Як зміняться пенсії з 1 жовтня

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: