Обсяг витоку конфіденційної інформації виріс у 8 разів

Вівторок, 10 жовтня 2017, 13:35

Фахівці з безпеки зафіксували в першій половині 2017 року витік 7,78 млрд записів з персональними та платіжними даними по всьому світу.

Про це повідомляє РБК з посиланням на звіт компанії InfoWatch, що спеціалізується на інформаційній безпеці

Цей показник майже у вісім разів вище, ніж за аналогічний період 2016 роки (1,06 млрд записів), і більш ніж удвічі перевищує кількість даних, які потрапили в руки третіх осіб за весь 2016 рік (3 млрд записів).

"Загальносвітовий тренд на збільшення числа витоків і обсягів скомпрометованих даних, на нашу думку, задають не особливості окремих регіонів, а нові можливості, які пов'язані з використанням інформації в цифровому світі, такі як перехід даних в електронний вигляд, e-commerce, електронні гроші, об'єкти виняткових прав (інтелектуальна власність) в цифровому вигляді", - йдеться в звіті.

Реклама:

Всього за перше півріччя 2017 року відбулася 925 інцидентів, пов'язаних з втратою конфіденційної інформації, що на 10% більше, ніж за той же період 2016 року. Через зовнішнього втручання, наприклад з вини хакерів, відбулися 384 таких інциденти. Через внутрішні порушення (наприклад, з вини співробітників компаній, які випадково або навмисно оприлюднили конфіденційну інформацію) - 520 витоків. Не вдалося з'ясувати причини 21 витоку.

Обсяг скомпрометованих даних в результаті атак ззовні виявився значнішим (5,23 млрд записів), ніж через внутрішні порушення (2,32 млрд). У той же час, на думку InfoWatch, звіт охоплює не більше 1% всіх випадків витоку даних, адже він заснований на аналізі публічної інформації, а випадки компрометації конфіденційних даних часто приховуються компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: