Найбільше енергосховище за 100 днів: Маск вже випереджає терміни

Неділя, 1 жовтня 2017, 12:03
 

Засновник компанії Space X і Tesla Ілон Маск, який пообіцяв вирішити енергетичну проблему штату Південна Австралія за 100 днів, вже випереджає терміни.

Про це пише Ain.ua.

У березні віце-президент Tesla з енергетичних продуктів Ліндон Райв заявив, що зможе побудувати станцію, яка вирішить енергетичну проблему Південної Австралії, за 100 днів.

Співзасновник австралійської компанії Atlassian Майк Кенон-Брукс уточнив у Маска, чи реальні ці цифри, і чи готова Tesla виконати роботу в строк, якщо Кенон-Брукс допоможе з фінансуванням і політичними питаннями.

Реклама:

Маск сказав, що сховище буде готове за 100 днів з моменту підписання контракту, в іншому випадку вся робота буде безкоштовною.

У липні Tesla виграла тендер, контракт був підписаний. Як повідомляє Bloomberg, зараз половина енергосховища вже готова, а Tesla випереджає обіцяний Маском термін.

Енергосховище буде працювати в парі з вітряною електростанцією. Разом вони зможуть генерувати 129 МВт•год, чого вистачить для того, щоб забеспечити електрикою 30 тисяч будинків. Саме у такої кількості будівель рік тому зник електричний струм. Це змусило політиків штату задуматися про перехід на відновлювану енергію.

У штату не було інфраструктури, щоб виконати перехід, для цього і потрібно було енергоcховище. Якщо все піде за планом, станція буде готова вже до грудня: в цей час в Південній Австралії пік енергоспоживання.

Крім того, Маск заявив, що це буде найбільша станція з літій-іонними батареями в світі. Вона перевищує потужність найближчого конкурента в 3 рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: