Україна подасть до СОТ ще один позов проти Росії

Субота, 9 вересня 2017, 19:12

Українська сторона готується подати у Світову організацію торгівлі ще один позов проти Росії, який стосується обмеження на ввезення до РФ українських продовольчих товарів за допомогою санітарних норм.

Про це в інтерв'ю DT.UA розповіла перший торговий представник України Наталія Микольська.

"Ми готуємо ще один позов, про який ми досить давно говоримо. Він для нас найскладніший з точки зору збору доказової бази", - сказала торгпред.

"Він стосується обмежень ввозу продовольчих товарів, це так звана фітосанітарна група, товари, ввезення яких обмежено санітарними нормами. Їх дуже багато, ми аналізували всі й вирішили обмежитися лише тими позиціями, щодо яких у нас є хороша доказова база", – зазначила вона.

Реклама:

За словами Микольська, при обговоренні таких суперечок необхідно розуміти, що доказова база знаходиться не у держави, а безпосередньо у підприємства.

"Зараз ми вже фіналізуємо запит на проведення консультацій по даній справі і збираємося його подати найближчим часом", – повідомила Микольська.

Торгпред, при цьому, не стала називати конкретних дат або переліку продукції.

Як відомо, на сьогоднішній день у Світовій організації торгівлі розглядаються чотири суперечки між Україною та Росією: в двох з них Україна виступає позивачем, а ще в двох - відповідачем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: