У Молдові запускається власний аналог ProZorro

Четвер, 7 вересня 2017, 17:05

Система публічних закупівель ProZorro, яка була розроблена в Україні та з серпня 2016 року обов'язкова для усіх державних установ, стартує в Молдові.

Про це Економічній правді повідомили у прес-службі ProZorro.

Тут система діятиме під назвою M-Tender.

Реклама:

Електронна система держзакупівель Молдови була розроблена в рамках державно-приватного партнерства за підтримки Transparency International, Європейського банку реконструкції та розвитку і Мінфіну Молдови.

PR-менеджер держпідприємства Лариса Лузінська розповіла ЕП, на яких умовах відбулася співпраця:

"Розробка - це програмне забезпечення з відкритим кодом, поширюється по ліцензії Apache Version 2.0, тому колеги з Молдови перейняли це безкоштовно", - сказала вона.

"Вони взяли за основу принципи ProZorro, код центральної бази даних та доробили під свої потреби. Колеги з Молдови також перейняли наш принцип "Всі бачать все", тому в M-tender будь хто може відслідковувати кожний етап закупівлі онлайн", - додала Лузінська.

У липні 2015 року парламент Молдови прийняв закон про державні закупівлі у рамках співпраці з Європейським Союзом та положеннями Угоди про асоціацію між Молдовою та ЄС та процесом приєднання Молдови до угоди про державні закупівлі Світової організації торгівлі.

2 листопада 2016 року урядом було прийнято Національну стратегію розвитку системи державних закупівель на 2016-2020 роки та план дій щодо її реалізації.

Перший етап пілотування нової комплексної системи електронних закупівель M-Tender працює з січня 2017 року.

Другий етап пілотування для допорогових та надпорогових процедур має розпочатися у жовтні 2017 року.

Олександр Колесніченко, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: