"Укртранснафта" поправила Коболєва: на заводах Коломойського зіпсувалася не вся нафта

Четвер, 7 вересня 2017, 12:21

Компанія "Укртранснафта" заявляє, що на заводах групи "Приват" було зіпсовано близько 20% нафти, що належить компанії, а не всі 380 тисяч тонн.

Про це повідомляє прес-служба Укртранснафти.

У компанії відзначили, що за результатами інвентаризацій було виявлено невідповідність якісних характеристик невеликого обсягу переданої на зберігання нафти (менше 20%), проте, юридично, подібні претензії можна буде пред'явити лише при поверненні нафти.

"На сьогодні не стоїть питання про грошову компенсацію щодо якості нафти, а йдуть переговори з НПЗ про повернення всієї нафти зі зберігання з метою виключення витрат компанії зі зберігання у третіх осіб", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Якщо в момент повернення нафти зберігач не буде в змозі повернути нафту якості відповідного акту поклажі, тоді законодавство передбачає механізм отримання грошової компенсації", - заявили в компанії.

Згідно з повідомленням, судові розгляди проходять щодо адекватності та обґрунтованості вартості послуг зберігання нафти, а не щодо компенсації невідповідностей за якістю.

Раніше в інтерв'ю ЕП глава НАК "Нафтогаз України" заявив, що технологічна нафта, яка була викачана з магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" і зберігалася на заводах групи "Приват", стала неякісною.

На питання про обсяг нафти, Коболєв сказав: "Понад 380 тисяч тонн".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!