В Україну за кілька днів прибудуть три кораблі з вугіллям марки "А"

Середа, 6 вересня 2017, 20:47

До України з 8 по 12 вересня прибудуть три кораблі з енергетичним вугіллям марки "А" в порт "Південний".

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон під час засідання уряду, повідомляє "Укрінформ".

"З 8 по 12 вересня у нас буде пік поставки енергетичного вугілля марки "А", тобто приходять принаймні три кораблі в порт "Південний", - сказав Кістіон.

Він зазначив, що адміністрація морських портів і Міністерство інфраструктури готові до таких поставок і практично вся логістика вже відпрацьована і готова до прийняття тих обсягів, які будуть приходити.

Реклама:

Він також, зазначив, що в підземні сховища закачано 14 млрд метрів кубічних газу, що порівняно до попереднього року на 2 млрд більше.

"Я думаю, що ті завдання, які передбачені планами  заходу, тобто обсяг не менше 17 млрд, будуть виконані, виходячи з технічних можливостей", - пояснив він. 

Нагадаємо, наприкінці серпня з порту американського міста Балтімор вийшло судно, завантажене 62 тис. тонн енергетичного вугілля. Ще одна партія вугілля має бути орієнтовно 120 тис. тонн, і має прибути в Україну на початку жовтня.

Як раніше повідомлялось, українська державна компанія "Центренерго" домовилась про постачання зі США 700 тисяч тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!