Комітет Ради схвалив накопичувальну пенсійну систему

Середа, 6 вересня 2017, 16:00

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав введення накопичувальної пенсійної системи з 2019 року.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook.

"З 1 січня 2019 запрацює другий рівень пенсійного страхування - накопичувальна пенсійна система! Комітет соцполітики підтримав відповідну пропозицію народних депутатів", - написав він.

Реклама:

Накопичувальний пенсійний фонд - це цільовий позабюджетний фонд, на який надходять внески застрахованих людей.

Внески знаходяться на накопичувальних пенсійних рахунках та інвестуються з метою отримання доходу на користь застрахованих.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що українці з 2028 року матимуть можливість виходити на пенсію в будь-якому віці при наявності 40 років страхового стажу.

Як повідомлялося, Рада в першому читанні підтримала законопроект №6614, який входить до пакету пенсійної реформи. Друге читання очікується восени.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, понад мільйон українців, які вже вийшли на пенсію, отримають постійну надбавку до пенсії понад тисячу гривень.

Крім того, збільшення пенсій на суму від 500 до 1 тис гривень торкнеться майже двох мільйонів пенсіонерів.

Як повідомлялося, згідно з розрахунками Мінсоцполітики через десять років нові пенсіонери отримуватимуть в середньому 6040 гривень пенсії.

Рекомендуємо почитати: Хочу на пенсію. Як змінить життя українців "реформа Гройсмана"

Читайте також: "Всі там будемо". Що передбачає пенсійна реформа від Гройсмана

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: