Nissan представив друге покоління електрокара Leaf

Середа, 6 вересня 2017, 14:30

У вересні японський автовиробник Nissan представив нову модель свого електрокара - Nissan Leaf 2018.

Про це повідомляє ain.ua.

Крім того, що нова модель зовні сильно відрізняється від попередника, одна з її особливостей - більш потужна батарея на 40 кВт/год (у попередньої моделі було 30 кВт/год), яка забезпечує запас ходу в 240 км по EPA або 400 км по Japan JC08.

Реклама:

Хоча за цим показником автомобіль все ще не дотягує до своїх конкурентів - Chevy Bolt і Tesla Model 3, з запасом ходу в 383 і 354 км по EPA, відповідно. У наступному році Nissan планує випустити модель зі збільшеним запасом ходу.

Нова модель управляється єдиною педаллю акселератора e-Pedal, яку в самій компанії називають "революційною". Вона відповідає за старт машини, прискорення, гальмування і зупинку. Якщо відпустити акселератор, машина почне гальмувати, це призведе до автоматичної зупинки навіть на підйомі або спуску.

Новий Leaf також став першою моделлю Nissan, де впроваджено нову технологію автономного водіння ProPilot, разом з технологією паркувального автопілота ProPilot Park.

Ціни в США становитимуть 29 990 доларів за модель S, 32 490 доларів за модель SV і 36 200 доларів за модель SL.

Це - північноамериканський дебют моделі, відповідно, поки що відомі лише ціни і дата продажу в США - початок 2018 року. У Європі її представлять пізніше.

Відзначимо, що в Україні офіційно не продається Nissan Leaf. Зараз компанія Nissan не бачить для нього ринку. Але може переглянути своє рішення, якщо український парламент підтримає пільги для електрокарів.

"Зараз на українському ринку продаються вживані машини, відремонтовані "потопельники" або інші авто, куплені на страхових аукціонах за кордоном. Але якщо влада, за прикладом Європи та США, впровадить пільги для власників авто, на українському ринку може з'явитися і офіційний Nissan Leaf", - зазначали раніше в прес-службі компанії.

Раніше повідомлялось, що в Україні з 2846 зареєcтрованих електромобілів 82% вживаних і 78% - Nissan Leaf.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: