"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Lego вперше за 13 років знизила виручку

Вівторок, 5 вересня 2017, 19:42

Датський виробник іграшок Lego A / S планує "перезавантаження" бізнесу, що передбачає скорочення близько 1,4 тисячі робочих місць, після першого за 13 років зниження виручки в першому півріччі 2017 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз компанії.

Як зазначається, чистий прибуток в січні-червні скоротився до 3,4 млрд данських крон (544 млн доларів) в порівнянні з 3,5 млрд крон за той же період роком раніше.

Виручка Lego в першому півріччі зменшилася на 5%, до 14,9 млрд крон. Зниження виручки відзначено вперше з 2004 року, коли компанія перебувала на межі банкрутства.

Реклама:

У повідомленні Lego відзначається, що складна організаційна структура компанії, створена за останні роки, ускладнила подальше зростання бізнесу.

"Тепер ми натискаємо кнопку перезавантаження для всього бізнесу. Це означає, що ми будемо будувати менш велику і менш складну організацію, що спростить нашу бізнес-модель", - йдеться в прес-релізі.

План реорганізації бізнесу передбачає скорочення штату співробітників приблизно на 8%, відзначають в компанії.

Скорочення торкнуться близько 1,4 тис. З 18,2 тис. Співробітників Lego, причому їх основна частина буде завершена до кінця 2017 року.

Lego, як і інші виробники іграшок, стикається з ослабленням попиту на свою продукцію у зв'язку з появою відеоігор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!