Метінвест Ахметова відсудив у ІСД Тарути 5 мільярдів

Вівторок, 5 вересня 2017, 15:10

Вищий госпсуд повернув "Метінвесту" 5,2 мільярда гривень за "залізорудним" позовом проти Дніпровського меткомбінату.

Про це повідомляє UAprom.

Вищий господарський суд України при повторному розгляді касаційних скарг групи Метінвест бізнесмена Ріната Ахметова і Дніпровського металургійного комбінату, що входить в корпорацію ІСД, прийняв рішення залишити в силі рішення Київського апеляційного господарського суду в частині розміру основного боргу ДМК перед Метінвестом в 5,19 млрд грн замість 2,566 млрд грн, визначених першим рішенням ВГСУ.

Реклама:

У той же час, згідно з повторного постанови ВГСУ, рішення судів в частині зменшення розміру стягнення з ДМК пені з 2,95 млрд грн до 437,38 млн грн і 3% річних з 238,12 до 155,39 млн грн скасовується і відправляється на перегляд знову в Госпсуд Києва.

Як повідомлялося, раніше група "Метінвест" звернулася до господарського суду Києва стягнути з компанії "Метінвест-СМЦ", яка займається роздрібними продажами металопродукції групи "Метінвест", Алчевського металургійного комбінату і Дніпровського меткомбінату 23,683 млрд гривень.

Контрольний пакет акцій "ІСД" наразі належить пулу російських інвесторів, ще 49,9% акцій контролюють Олег Мкртчан та Сергій Тарута.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: