"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР може надати криворізькому ArcelorMittal великий кредит

Вівторок, 5 вересня 2017, 14:35

Європейський банк реконструкції і розвитку може організувати ArcelorMittal Group довгостроковий кредит на суму до 350 мільйонів євро для фінансування капітальних інвестицій на Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Як йдеться в повідомленні банку на його сайті, відповідне питання рада директорів ЄБРР планує розглянути 4 жовтня цього року.

У документі вказується, що проект спрямований на підтримку інвестиційної програми ArcelorMittal на АМКР в розмірі 1,1 млрд доларів, і кошти кредиту повинні підвищити конкурентоспроможність, енергоефективність та екологічні показники українського підприємства.

Реклама:

ЄБРР уточнює, що позичальником виступає холдингова компанія ArcelorMittal Sa (Люксембург) – найбільша світова інтегрована гірничо-металургійна компанія з виручкою 57 млрд доларів у 2016 році, яка потім надасть позику ПАТ "АМКР", в якому їй належить 95,13% акцій.

Згідно з повідомленням, безпосередньо ЄБРР має намір виділити позичальнику незабезпечений кредит 200 млн євро, а ініші 150 млн євро будуть синдиковані з іншими комерційними кредиторами.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, "Арселорміттал Берислав".

Mittal Steel придбала 93,02% акцій "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше – в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: