"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту марки WTI продовжує зростати

Понеділок, 4 вересня 2017, 20:04

Ціни на нафту марки Brent практично нівелювали зниження в ході торгів у понеділок на очікуваннях підвищення попиту на нафту після відновлення роботи нафтопереробних заводів в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Листопадовий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:59 у понеділок опустився на 0,02 долара (0,04%) - до 52,73 долара за барель.

Ціна контракту на нафту WTI з постачанням в жовтні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до зазначеного часу на 0,28 долара (0,59%) - до 47,57 долара за барель.

Реклама:

Учасники нафтового ринку розраховують, що на цьому тижні відновлять роботу американські НПЗ, закриті після урагану "Харві".

За оцінками експертів, стихія торкнулася близько чверті всіх нафтопереробних потужностей в країні і призвела до падіння попиту на нафту.

Зокрема, про свою готовність незабаром запустити підприємства оголосили компанії Citgo Petroleum і Marathon Petroleum.

Крім того, міністерство енергетики США схвалило виділення 5,3 млн барелів нафти зі стратегічних запасів на те, щоб задовольнити попит з боку НПЗ.

"Наслідки урагану потроху сходять нанівець, - відзначають аналітики JBC Energy. - Поки є відчуття, що компанії уникли критичної шкоди своїм активам і інфраструктурі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: