Ціни на нафту

Понеділок, 4 вересня 2017, 09:30

Світові ціни на нафту в понеділок вранці не демонструють єдиної динаміки.

Про це повідомляє ПРАЙМ.

Як зазначається, американська марка WTI продовжує рости на тлі скорочення видобутку в Мексиканській затоці, в той час як Brent знижується в ціні на новинах про випробування водневого боєзаряду в Північній Кореї.

Станом на 07.49 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,42% - до 52,55 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI росла на 0,27% - до 47,42 долара за барель.

Реклама:

Зростання цін на американську нафту минулого тижня був пов'язаний зі скороченням видобутку на узбережжі Мексиканської затоки, куди 17 вересня прийшов тропічний циклон "Харві".

В результаті урагану станом на п'ятницю 10 НПЗ загальною потужністю 3,075 мільйона барелів на день залишалися закритими через наслідки стихії. Крім того, чотири НПЗ загальною потужністю 1,105 мільйона барелів на день працювали не на повну силу. Крім того, видобуток нафти в затоці залишається зниженим на 5,5%, або на 96 тисяч барелів на день, за даними бюро безпеки і навколишнього середовища США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!