У Кабміні розповіли, що буде з ціною на газ взимку

П'ятниця, 29 вересня 2017, 18:44
Павло Розенко
Павло Розенко

Ціна на газ в опалювальному сезоні 2017-2018 років не підвищиться.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба уряду.

"На сьогодні є чітке рішення про те, що ціна на газ в цьому опалювальному сезоні підвищуватися не буде. І в державному бюджеті України на 2018 рік закладена ціна на газ на рівні 2017 року", - запевняє він.

Віце-прем’єр також зазначив, що на сьогодні немає жодних підстав для підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

Реклама:

"Найбільш важким етапом восени завжди було зростання ціни на газ, але ціна на газ не підвищуватиметься, а отже немає жодних підстав для підвищення вартості житлово-комунальних послуг, і немає жодних підстав говорити про розкручування інфляції в осінньо-зимовий період", - сказав Розенко.

Як повідомлялося, заступник голови МВФ Девід Ліптон в інтерв'ю "Економічніій правді" заявив, що ціни на газ в Україні є дуже низькими в порівнянні з сусідніми країнами.

Нагадаємо, уряд ввів єдину ціну на газ для населення, скасувавши пільгові категорії, і підвищив більш ніж в два рази вартість блакитного палива для підприємств комунальної теплоенергетики.

Рішення Кабміну було продиктовано необхідністю реформувати газовий ринок зробивши продаж газу населенню і ТКЕ прибутковим.

Газові ціни для цих категорій розраховані з прогнозних спотових котирувань на хабі NCG в Німеччині і враховують витрати на транспортування газу до західного кордону України (за тарифами європейських операторів ГТС) і до кінцевого споживача (за тарифами української ГТС).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: