В Європі протестували першу публічну мережу 5G

П'ятниця, 29 вересня 2017, 15:22

Шведсько-фінський телекомунікаційний холдинг Telia Company спільно з компаніями Ericsson і Intel протестував першу в Європі публічну мережу 5G.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення компанії.

Як зазначається, мережа 5G була розгорнута в Талліннському морському порту і на борту комерційного судна і забезпечувала зв'язок між пасажирами судна і користувачами, що знаходяться в порту. Одночасно Telia почала тестувати 5G в промислових цілях - для управління будівельною технікою. У тестовій мережі Telia були задіяні базова станція 5G компанії Ericsson в поєднанні з платформою Intel 5G Mobile Trial Platform.

Запуск публічної мережі є етапом реалізації спільної "дорожньої карти" Telia, Ericsson і Intel по розвитку сервісів на основі мереж п'ятого покоління.

Реклама:

"Ми хочемо бути одними з перших в розвитку 5G, і плануємо вже в 2018 році запустити мережі в Стокгольмі, Талліні та Гельсінкі", - заявила старший віце-президент Telia Company Габріела Стіф.

Telia Company надає послуги зв'язку на території Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії Латвії та Литви, присутній на ринках Азербайджану, Грузії, Казахстану, Молдавії, Туреччини, Узбекистану і РФ.

Нагадаємо, компанія Ericsson і KDDI, провідний японський оператор мобільного зв'язку, спільно запустять тестові мережі 5G на частоті 4,5 ГГц в декількох містах Японії.

Ericsson і Intel продемонстрували взаємодію багатотипних бездротових мереж 5G під час перших випробувань в Пекіні, в діапазоні 3,5 ГГц, який призначається для розгортання мережі 5G.

Рекомендуємо почитати: Грані 5G: незабаром люди не зможуть відрізняти віртуальний світ від фізичного

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: